Kalastajan keitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/lohikeittonetti.jpg
Kalastajan keitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
Valmistusohje
6–8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
8 dl vettä
1–1 ½ kalaliemikuutiota
2 tl suolaa
10 kokonaista mustapippuria
500 g kalaa (esim. kirjolohta)
2 dl ruokakermaa
tilliä
- Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat pieniksi lohkoiksi ja porkkanat ohuiksi kiekoiksi.
- Kuori ja silppua sipuli.
- Kuumenna vesi kattilassa. Lisää siihen kalaliemikuutio, sipuli, suola ja pippurit.
- Lisää porkkanapalat ja perunalohkot kattilaan.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
- Lisää ruokakerma. Anna keiton kuumentua.
- Pilko kalat suupaloiksi ja lisää ne keittoon.
- Anna kiehua hiljalleen vielä sekoittamatta 3–5 minuuttia eli kunnes kalakin on kypsää. Tarkista maku.
- Ripottele hienonnettua tilliä pinnalle.
Testattu Marttakeittiössä
1.41 kg CO2 ekv
- Energia 310 kcal/annos
- Rasva 14.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
- Proteiini 23.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.1 g
- Sokerit 3.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Natrium 1677.4 mg
- Kalsium 194.3 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 14.3 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 rklTilli, tuore
-
1 tlMustapippuri
-
2 dlruokakerma
-
500 gKirjolohifilee
-
2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 kplKalaliemikuutio
-
800 gVesi, vesijohtovesi
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
420 gPeruna, kuorittu
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana