Kamerunilainen katkarapukastike Ndole
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
1 pkt tuoretta pinaattia (tai 1 pkt pakastepinaattia) tai lehtikaalia
½ kg katkarapuja
2 dl maapähkinävoita
1 iso sipuli
3 dl vettä
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä
6 tomaattia
2–3 rkl kasviöljyä
suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kypsennä noin 3 minuuttia.
2. Lisää tomaatti, vähennä lämpöä ja anna hautua noin 3 minuuttia.
3. Lisää pinaatti tai lehtikaali ja keitä sekoittaen noin 5 minuuttia.
4. Lisää maapähkinävoi. Sekoita hyvin, peitä kattila kannella ja jatka kypsennystä kunnes pinaatti/lehtikaali on pehmeää.
Jos seos tuntuu liian kuivalta, lisää vettä 1–2 dl.
5. Leikkaa katkaravut pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Kypsennä muutama minuutti.
Tarjoile riisin kanssa.
Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 341 kcal/annos
- Rasva 24.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.2 g
- Proteiini 21.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 18.5 g
- Sokerit 6.8 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 392 mg
- Kalsium 88.5 mg
- Rauta 4.2 mg
- C-vitamiini 20.4 mg
Pääraaka-aineet
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
480 gTomaatti
-
7 gValkosipuli
-
30 gInkivääri, juurakko, raaka
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 iso annos (100.0 g)Sipuli
-
13 rklMaapähkinävoita, vähäsuolainen
-
500 gKatkarapu
-
70 gPinaatti