Kamerunilainen pinaattikala
-
Avainsanat:
- Kala
Valmistusohje
1 kg kalaa (vaaleaa kalaa, esim. kuhaa tai haukea)
1 nippu tuoretta pinaattia
1 rkl öljyä
2 sipulia
3 tomaattia
4 valkosipulin kynttä
1 keltainen paprika
ripaus suolaa
2 kalaliemikuutiota
½ l vettä
1 . Puhdista kalat hyvin ja leikkaa paloiksi (jätä melko isoiksi paloiksi).
2 . Laita kattila kuumenemaan ja lisää öljy. Silppua sipuli ja kuullota öljyssä.
3 . Pese tomaatit ja leikkaa kuutioiksi. Lisää tomaatit, murskatut valkosipulinkynnet ja kalaliemikuutiot. Sekoita hetki kattilassa.
4. Lisää osa vedestä ja osa pinaatinlehdistä sekä puolet kalapaloista.
5 . Lisää loput pinaatinlehdet kalojen päälle ja päällimmäiseksi loput kalat.
6. Lisää loppu vesi ja pilkottu paprika.
Anna hautua kunnes vesi on haihtunut.
Tarjoillaan couscousin, riisin, maissin tai maniokin kanssa.
Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.
- Energia 179 kcal/annos
- Rasva 4.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 28.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.5 g
- Sokerit 4 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 880.2 mg
- Kalsium 124 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 77.8 mg
Pääraaka-aineet
-
2 kplKalaliemikuutio
-
1000 gKuha
-
100 gPinaatti
-
1 rklRypsiöljy
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
240 gTomaatti
-
14 gValkosipuli
-
170 gPaprika, keltainen
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
5 dlVesi, vesijohtovesi