Kamerunilaiset jauhomunkit

40 annosta

Valmistusohje

0,5 l vettä
8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 l öljyä (esim. rypsiöljyä)

1. Sekoita kuivat aineet kädenlämpöiseen nesteeseen. Taikina jää melko löysäksi. Anna taikinan kohota noin ½ tuntia.
2. Kuumenna öljy. Ota taikinasta öljytyillä käsillä pieniä palloja (Ø 3 cm).
3. Paista kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään.

Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.

Tutustu Marttojen tekemään työhön Kamerunissa täällä.

Hiilijalanjälki
0.08 kg CO2 ekv
  • Energia 245 kcal/annos
  • Rasva 22.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
  • Sokerit 1.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 58.8 mg
  • Kalsium 2.2 mg
  • Rauta 0.2 mg