Kamerunilaiset jauhomunkit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/jauhomunkki_nettiin.jpg
Kamerunilaiset jauhomunkit
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
0,5 l vettä
8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
0,5 dl sokeria
1 l öljyä (esim. rypsiöljyä)
1. Sekoita kuivat aineet kädenlämpöiseen nesteeseen. Taikina jää melko löysäksi. Anna taikinan kohota noin ½ tuntia.
2. Kuumenna öljy. Ota taikinasta öljytyillä käsillä pieniä palloja (Ø 3 cm).
3. Paista kullanruskeiksi. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle jäähtymään.
Ohje Marttojen kirjasesta Kattilamatka Kameruniin.
0.08 kg CO2 ekv
- Energia 245 kcal/annos
- Rasva 22.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 1.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
- Sokerit 1.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.5 g
- Natrium 58.8 mg
- Kalsium 2.2 mg
- Rauta 0.2 mg
Pääraaka-aineet
-
10 dlRypsiöljy
-
1/2 dlSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
8 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
5 dlVesi, vesijohtovesi
-
50 gHiiva