Kana-äyriäispaella
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Kana-ayriaispaella.jpg
Kana-äyriäispaella
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
400 g MSC-katkarapuja (1/3 koristeeksi)
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
(250 g MSC-simpukoita suolavedessä)
200 g pekonia (myös kalkkunapekoni sopii)
400 g kanaa kuutioina
200 g herneitä
2 rkl oliiviöljyä
2 sipulia
5 dl pitkäjyväistä riisiä
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 tl kurkumaa
2 rkl limemehua
1 rkl currya
½ tl suolaa
1 sitruuna lohkoina
- Laita katkaravut lävikköön sulamaan. 1/3 katkaravuista jätetään koristeeksi.
- (Valuta simpukat liemestä).
- Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipulit. Huuhdo leikkaa paprikat parin sentin paloiksi.
- Pilko pekoni pieneksi ja paista erikseen pannulla. Lisää joukkoon kanapalat ja jatka kypsennystä, kunnes kana kypsää.
- Kuullota sipuleita oliiviöljyssä ja lisää riisi. Paista sekoitellen, kunnes sipulit ovat kauttaaltaan läpikuultavia.
- Lisää vesi, liemikuutio ja kurkuma ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla n.15 min.
- Sekoita (simpukat), katkaravut, pekoni, kana ja herneet riisin joukkoon ja mausta lime mehulla sekä curryllä.
- Kuumenna paellaa vielä käännellen, jotta kaikki ainekset kuumenevat.
- Käytä koriste katkaravut nopeasti pannulla ja ripottele ne paellan pinnalle.
- Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja asettele ne pystyyn paellan reunoille.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
1.11 kg CO2 ekv
- Energia 452 kcal/annos
- Rasva 16.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.5 g
- Proteiini 27.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 54.9 g
- Sokerit 3.6 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 770.8 mg
- Kalsium 72.3 mg
- Rauta 4.1 mg
- C-vitamiini 55.3 mg
Pääraaka-aineet
-
5 dlRiisi pitkäjyväinen, puuroutumaton
-
120 gSitruuna, kuorittu
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklMausteet, currya
-
1/3 dlSitruunamehu
-
1 tlkurkuma, jauhettu
-
1 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 rklOliiviöljy
-
200 gHerne
-
400 gBroilerisuikale, keskiarvo
-
200 gPekoni, rasvainen
-
170 gPaprika, punainen
-
7 gValkosipuli
-
400 gKatkarapu
-
7 dlVesi, vesijohtovesi