Kana-kesäkurpitsavartaat, jogurttikastike ja sahramiriisi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_SantaMaria_tahdig_vartaat_kastike_vaaka_H.jpg
Kana-kesäkurpitsavartaat, jogurttikastike ja sahramiriisi
Egyptiläinen Dukkah-mausteseos antaa varteille pikantin maun, jonka rinnalle sopii raikas jogurttikastike sekä sahramilla maustettu riisi.
-
Avainsanat:
- Broileri
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
Valmistusohje
400 g broilerin paistileikettä
2 kpl kesäkurpitsaa
4 rkl dukkahia
suolaa
öljyä
Dukkah
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl juustokuminaa
Jogurttikastike
3 dl maustamatonta jogurttia
1 tl kuivattua minttua
2 mm suolaa
1 mm pippuria
1 tl sokeria
- Valmista dukkah-mausteseos: Paahda siemeniä, pähkinöitä ja mausteita laakeassa astiassa uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia, riippuen uunin tehokkuudesta. Varo, etteivät pähkinät ja siemenet pala. Jauha kuumana morttelissa
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa paistileikkeet pienemmiksi paloiksi saksilla ja ripottele hieman suolaa lihan pintaan. Paloittele kesäkurpitsat 2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Lorauta hieman öljyä ja lisää dukkah-mausteseos broilereiden ja kesäkurpitsojen päälle.
- Laita palat grillivartaisiin ja leivinpaperin päälle uunipellille. Aseta pelti uunin ylätasolle ja paista vartaita noin 7 minuuttia per puoli.
- Sekoita mausteet, suola ja sokeri jogurttiin ja ripottele halutessasi dukkahia kastikkeen päälle koristeeksi. Tarjoa vartaiden ja sahramiriisin kanssa.
Sahramiriisi eli tahdig
4 dl jasmiiniriisiä
0,5 tl sahramia
1 tl suolaa
2 rkl rypsiöljyä paistamiseen
2 dl turkkilaista jogurttia
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan, lisää keitinveteen suola. Kun riisi on valmista, ripottele sahrami riisin päälle ja sulje kansi hetkeksi.
- Laita öljy pinnoitetulle pannulle. Ota riisistä noin kolmasosa ja painele se kuuman öljyn päälle. Lisää jogurtti varovasti käännellen loppuun riisiin.
- Lisää jogurttiriisi pannulle, ja painele se paistuvan riisin päälle. Paista riisiä kuumalla pannulla noin viisi minuuttia, välillä pannua heiluttaen. Kun heiluttaessa riisistä kuuluu kilahtava ja sirisevä ääni, tahdig on valmis.
- Tarjoile vartaiden ja jogurttikastikkeen kera.
Ravintosisältö
- Energia 456 kcal/annos
- Rasva 25.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.5 g
- Proteiini 31.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.8 g
- Sokerit 9.6 g
- Kuitu, kokonais- 2.9 g
- Natrium 837.7 mg
- Kalsium 220.5 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 22.5 mg
Pääraaka-aineet
-
5 gSeesaminsiemen, kuorineen
-
10 gHasselpähkinät
-
10 gAuringonkukansiemen
-
200 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
2 rklRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gRiisi, keitetty, suolaton
-
1 tlSokeri
-
300 gJogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
-
2 rklRypsiöljy
-
3 ripausSuola, pöytäsuola
-
2 kplKesäkurpitsa, zucchini
-
400 gBroileri, rintafilee, nahaton