Kaneliämmät

Vanha, tuttu kaneliässä taipuu martan käsissä M-kirjaimen muotoon. Maku ja rapsakka suutuntuma säilyvät ennallaan. Muotoilussa saa antaa luovuuden kukkia!

80 annosta

Valmistusohje

400 g margariinia tai voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 tl kanelia
4 tl leivinjauhetta
10 dl vehnäjauhoa

pinnalle kanelia ja sokeria

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja kaneli ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Leivo taikinasta ohutta, pikkusormenpaksuista tankoa ja leikkaa siitä noin 8 cm pätkiä.
  5. Sekoita lautasella keskenään kanelia ja hienoa sokeria. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile M-kirjaimen muotoon pellille.
  6. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen siirtämistä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv
  • Energia 87 kcal/annos
  • Rasva 4.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Natrium 57.6 mg
  • Kalsium 32.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 0 mg