Kaneliämmät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/01/martat_kaneliammat_vaaka_h.jpg
Kaneliämmät
Vanha, tuttu kaneliässä taipuu martan käsissä M-kirjaimen muotoon. Maku ja rapsakka suutuntuma säilyvät ennallaan. Muotoilussa saa antaa luovuuden kukkia!
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Perinneherkut
Valmistusohje
400 g margariinia tai voita
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 tl kanelia
4 tl leivinjauhetta
10 dl vehnäjauhoa
pinnalle kanelia ja sokeria
- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
- Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe ja kaneli ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Leivo taikinasta ohutta, pikkusormenpaksuista tankoa ja leikkaa siitä noin 8 cm pätkiä.
- Sekoita lautasella keskenään kanelia ja hienoa sokeria. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile M-kirjaimen muotoon pellille.
- Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen siirtämistä.
Testattu Marttakeittiössä
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 87 kcal/annos
- Rasva 4.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
- Sokerit 4.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 57.6 mg
- Kalsium 32.8 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
4 tlKaneli, jauhettu
-
4 tlLeivinjauhe
-
650 gVehnäjauho, valkoinen
-
4 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
340 gSokeri
-
400 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon