Kaneliässät
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
- Perinneherkut
- Valmistujaiset
Valmistusohje
n. 80 kpl
400 g margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
4 tl kanelia
4 tl leivinjauhetta
10 dl vehnäjauhoa
pinnalle:
kanelia ja sokeria
1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri.
2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
3. Lisää taikinaan vehnäjauho-leivinjauhoseos ja kaneli. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Anna taikinan levätä hetki kylmässä.
5. Leivo taikinasta ohutta, pikkusormenpaksuista tankoa, leikkaa noin 8 cm pätkiä.
6. Kieritä tangot kaneli-sokeriseoksessa ja muotoile ässiksi pellille. Voit myös levittää kaneli-sokeriseosta suoraan leivinalustalle ja pyöritellä tangot siinä.
4. Paista 200°C:ssa noin 10 minuuttia.
Anna pikkuleipien levähtää hetki ennen siirtämistä.
- Energia 87 kcal/annos
- Rasva 4.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.9 g
- Sokerit 4.8 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 63.2 mg
- Kalsium 33.8 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 0 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
1/2 dlSokeri
-
10 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
4 tlLeivinjauhe
-
4 tlKaneli, jauhettu
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
4 dlSokeri
-
400 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon