Kantarelli-pinaattimunakasrulla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/pinaatimunakasrullatmartat1124341_h-1.jpg
Kantarelli-pinaattimunakasrulla
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvis
- Sienet
- Syksy
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
3 dl maitoa
150 g (pakaste)pinaattia
6 munaa
50 g rasvaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g kantarelleja
2 rkl öljyä
100 g suippopaprikaa
pala purjoa (n. 50 g)
300 g ruohosipulituorejuustoa
mustapippuria, suolaa
- Valmista ensin täyte. Leikkaa sienet ja kasvikset pieniksi paloiksi. Kypsennä sieniä hetki pannulla öljyssä.
- Lisää pannulle paprikat ja purjot. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon juusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte vetäytymään kylmään.
- Valmista munakasrulla. Sekoita sulanut pakastepinaatti tai hienonnettu tuore pinaatti maitoon.
- Lisää joukkoon munat, sula rasva, suola ja jauho-leivinjauheseos. Anna taikinan turvota hetken aikaa.
- Voitele uunipannu tai peitä se leivinpaperilla.
- Kaada taikina uunipannulle ja pasta 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle.
- Levitä täyte hieman jäähtyneen munakaslevyn päälle. Rullaa munakas kuten kääretorttu ja anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
- Leikkaa rulla 2-3 cm:n viipaleiksi. Koristele esimerkiksi ruohosipulilla.
Testattu Marttakeittiössä
0.69 kg CO2 ekv
- Energia 237 kcal/annos
- Rasva 13.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
- Proteiini 10 g
- Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
- Sokerit 3.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 431.7 mg
- Kalsium 85.1 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 19.3 mg
Pääraaka-aineet
-
300 gTuorejuusto, rasvaa 13 %
-
50 gPurjo
-
100 gPaprika, keskiarvo
-
2 rklRypsiöljy
-
200 gKantarelli
-
0.5 tlLeivinjauhe
-
195 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
5 gSuola, pöytäsuola
-
50 gMargariini 60%, kultarypsi
-
6 kplKananmuna, kuoreton
-
150 gApetit Kotimainen Pinaattia
-
300 gMaito, rasvaton