Kantarelli-pinaattimunakasrulla

10 annosta

Valmistusohje

3 dl maitoa
150 g (pakaste)pinaattia
6 munaa
50 g rasvaa
1 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
täyte:
200 g kantarelleja
2 rkl öljyä
100 g suippopaprikaa
pala purjoa (n. 50 g)
300 g ruohosipulituorejuustoa
mustapippuria, suolaa

  1. Valmista ensin täyte. Leikkaa sienet ja kasvikset pieniksi paloiksi. Kypsennä sieniä hetki pannulla öljyssä.
  2. Lisää pannulle paprikat ja purjot. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon juusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita täyte vetäytymään kylmään.
  3. Valmista munakasrulla. Sekoita sulanut pakastepinaatti tai hienonnettu tuore pinaatti maitoon.
  4. Lisää joukkoon munat, sula rasva, suola ja jauho-leivinjauheseos. Anna taikinan turvota hetken aikaa.
  5. Voitele uunipannu tai peitä se leivinpaperilla.
  6. Kaada taikina uunipannulle ja pasta 200-asteisen uunin alatasolla n. 25 minuuttia. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle.
  7. Levitä täyte hieman jäähtyneen munakaslevyn päälle. Rullaa munakas kuten kääretorttu ja anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  8. Leikkaa rulla 2-3 cm:n viipaleiksi. Koristele esimerkiksi ruohosipulilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.69 kg CO2 ekv
  • Energia 237 kcal/annos
  • Rasva 13.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
  • Proteiini 10 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 20.8 g
  • Sokerit 3.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.6 g
  • Natrium 431.7 mg
  • Kalsium 85.1 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • C-vitamiini 19.3 mg