Kantarellileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/kantarelli.jpg
Kantarellileipä
Juhlista kantarellisaalista herkkuleivällä! Leipä on käytännöllinen, monipuolinen ja terveellinen aterian peruselementti, joka soveltuu sekä illanistujaisiin että kotoisemmalle ruokahetkelle.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Sienet
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
3—4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
leipärasvaa
200—250 g kantarelleja tai muita tuoreita sieniä
2—3 rkl voita tai margariinia
2—3 kevätsipulia
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
100 g siian, muikun tai kirjolohen mätiä
100 g (kevyt)ranskankermaa
- Paahda leipäviipaleet paistinpannulla tai grillissä. Voitele viipaleet.
- Puhdista sienet ja viipaloi sipulit. Paista sieniä voissa tai margariinissa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Levitä sienet leiville. Pursota tai nostele lusikalla päälle mäti ja ranskankerma.
- Lisää sipuli ja ruohosipuli juuri ennen tarjoilua.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 320 kcal/annos
- Rasva 20.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.5 g
- Proteiini 10.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.7 g
- Sokerit 1.5 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 752.5 mg
- Kalsium 51.8 mg
- Rauta 2.6 mg
- C-vitamiini 8.9 mg
Pääraaka-aineet
-
100 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
100 gMäti, keskiarvo, suolattu
-
8 rklRuohosipuli
-
3 rklVoi
-
250 gKantarelli
-
20 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
4 kplVaalea leipä, evässämpylä, perheleipurit