Kardemummakorput

Valmistusohje

4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
100 g voita tai margariinia
1 dl maitoa

1. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon. Lisää kylmä maito nopeasti sekoittaen.
2. Tee taikinasta tanko ja leikkaa se samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat palloiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.
3. Halkaise lämpimät pullat haarukalla. Levitä takaisin pellille ja anna ruskistua 225-asteisessa uunissa muutama minuutti (3-4 min). Alenna uunin lämpö 75 – 100 asteeseen ja anna korppujen kuivua siinä noin tunti. Uunin suuluukku saa mielellään olla raollaan.
Annoksesta tulee 50-60 korppua.
Kuvassa kylmäuutettua kahvia ja kardemummakorppuja.