Karjalanpaisti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/marttaliitto_tasty_trip_to_finland_karjalanpaisti_h.jpg
Karjalanpaisti
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Liha
- Maidoton
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 kg karjalanpaistilihaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 1 tl suolaa
2-3 porkkanaa
pala lanttua
3 keskikokoista sipulia
10 kpl maustepippuria
2 kpl laakerinlehteä
vettä tai lihalientä
- Paista lihoja pienissä erissä kuumalla pannulla öljyssä, niin että saavat väriä. Mausta suolalla. Laita lihat uunivuokaan.
- Lisää vuokaan lihojen joukkoon paloitellut porkkanat ja lanttu, sekä sipulit lohkoina.
- Lisää joukkoon maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Kaada paistopannulle vettä ja anna kiehahtaa, ja kaada lihojen päälle. Vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
- Paista uunissa peitettynä 200 asteessa noin 3 tuntia. Sekoita varovasti pari kertaa kypsentämisen aikana. Kypsymisen loppuvaiheessa voit sammuttaa uunin ja antaa hautua vielä hetki hiljalleen.
- Tarkista mureus, maku ja kypsyys. Lisää mausteita tarpeen mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
2.91 kg CO2 ekv
- Energia 286 kcal/annos
- Rasva 17.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.4 g
- Proteiini 28.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.3 g
- Sokerit 2.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Natrium 666.9 mg
- Kalsium 32.3 mg
- Rauta 3 mg
- C-vitamiini 9.9 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
150 gLanttu
-
1 tlMaustepippuri, jauhettu
-
500 gVesi, vesijohtovesi
-
2 gLaakerinlehti
-
1 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gSianliha, keskiarvo
-
500 gNaudanliha, keskirasvainen, keitetty