Karpalo-banaaniherkku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/karpalo-banaaniherkkuK.jpg
Karpalo-banaaniherkku
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
3 dl karpaloita
2-3 täysin kypsää banaania
2 rkl sokeria tai hunajaa
1.Kuori ja pilko banaanit.
2.Laita banaanipalat ja karpalot kulhoon.
3.Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.
4.Maista ja makeuta tarvittaessa. Mitä kypsempi banaani, sitä vähemmän lisättyä sokeria tarvitaan.
Vinkki: Tarjoa jälkiruokana tai välipalana. Sose sopii mainiosti myös kääretortun tai täytekakun täytteeksi.
Testattu Marttakeittiössä
0.61 kg CO2 ekv
- Energia 186 kcal/annos
- C-vitamiini 30.3 mg
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 20.3 mg
- Natrium 1.2 mg
- Kuitu, kokonais- 5.1 g
- Sokerit 31.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 48.8 g
- Proteiini 1.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 1.1 g
Pääraaka-aineet
-
3 dlKarpalo
-
250 gBanaani, kuorittu
-
2 rklSokeri