Karpalo-rahkajäädyke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/karpalo-rahkajaadyke-ID-24180.jpg
Karpalo-rahkajäädyke
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
5 dl karpalososetta
1 prk (250 g) maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia
3 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
½ dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa
- Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään.
- Kaada seos kakkuvuokaan, peitä foliolla ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Tarjolle tuotaessa kasta vuoka kuumaan veteen, pyyhi kuivaksi ja kumoa jäädyke laakealle vadille.
- Paahda kaurahiutaleet kuivalla pannulla ruskeiksi.
- Mausta vaniljasokerilla ja sekoita joukkoon hunaja.
- Nostele seos jäädykkeen pinnalle.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.63 kg CO2 ekv
- Energia 225 kcal/annos
- C-vitamiini 11.3 mg
- Rauta 0.6 mg
- Kalsium 89.3 mg
- Natrium 93.4 mg
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Sokerit 32.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 38.6 g
- Proteiini 4.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.3 g
- Rasva 7.1 g
Pääraaka-aineet
-
500 gKarpalo
-
250 gRahka, maitorahka, maustamaton, rasvaa <0,5 %
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
2 dlJogurtti, maustamaton, rasvaa 1,5 %
-
3 dlSokeri
-
3 tlVanilliinisokeri
-
1/2 dlKaurahiutale
-
1 rklHunaja
-
1 tlVanilliinisokeri