Karpaloita ja kinuskikastiketta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/karpaloita-ja-kinuskikastiketta_pystyK.jpg
Karpaloita ja kinuskikastiketta
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Marjat
Valmistusohje
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl voita
- Mittaa kattilaan kerma ja sokerit.
- Keitä seosta välillä sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes se sakenee, eli noin 10 minuuttia.
- Lisää vaniljasokeri ja voinokare kiiltoa tuomaan.
- Tarjoa kastike jäätelön tai jäisten marjojen, esim. puolukoiden tai karpaloiden kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.18 kg CO2 ekv
- Energia 230 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 0 mg
- Kalsium 23.2 mg
- Natrium 13.6 mg
- Sokerit 29.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.9 g
- Proteiini 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
- Rasva 12.1 g
Pääraaka-aineet
-
2 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
1 dlSokeri
-
1 tlVanilliinisokeri
-
1 tlVoi
-
1 dlSokeri