Karpalokastike

Karpalokastike on raikas ja sokerimäärästä huolimatta melko kirpeä kastike jälkiruoille. Annoksesta tulee melko paljon, mutta sose on hyvää myös marmeladin tapaan leivällä.

G
4 annosta

Valmistusohje

1 appelsiini
1 päärynä
5 dl karpaloita
1 dl sokeria

  1. Kuori appelsiini, poista siemenet ja kalvot, jos ne ovat kovin paksuja.
  2. Kuori päärynä ja poista siitä siemenkota.
  3. Leikkaa appelsiini ja päärynä pieniksi paloiksi ja pane yhdessä karpaloiden sekä sokerin kanssa kulhoon, soseuta sauvasekoittimella tai käytä tehosekoitinta.
  4. Maista ja tarkista maku.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.54 kg CO2 ekv
  • Energia 155 kcal/annos
  • C-vitamiini 42.3 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 41.4 mg
  • Natrium 2.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.1 g
  • Sokerit 32.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 41.2 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.7 g