Kasvis-juustotäyte
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/kasvistayte.png
Kasvis-juustotäyte
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
Valmistusohje
150 g ranskankermaa
200 g salaattijuustoa
1 paprika
1 rkl sitruunamehua
tuoretta basilikaa
ripaus mustapippuria
(1 valkosipulinkynsi)
- Pilko paprika pieniksi paloiksi ja lisää ne kulhoon.
- Yhdistä kaikki ainekset keskenään kulhossa ja sekoita niistä tasainen massa.
- Nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
- Tarjoa täyte röstiperunoiden kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.84 kg CO2 ekv
- Energia 198 kcal/annos
- Rasva 16.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 11 g
- Proteiini 8.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.4 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 719.4 mg
- Kalsium 234.8 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 56.3 mg
Pääraaka-aineet
-
2 gMustapippuri
-
20 gBasilika, tuore
-
15 gSitruuna, kuorittu
-
1 kplPaprika, keskiarvo
-
200 gJuusto, salaattijuusto, rasvaa 18 %, lehmänmaito, suolaliemessä
-
150 gRanskankerma