Kasvis-linssisose

G
2 annosta

Valmistusohje

1 porkkana, pala lanttua, nauris tai palsternakka (n. 60 g)
1 rkl punaisia linssejä
1 dl vettä
0,5 dl äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai vettä

  1. Pese, kuori ja paloittele juurekset.
  2. Huuhtele linssit. Kiehauta vesi ja lisää juurespalat ja linssit.
  3. Keitä 15 minuuttia, kunnes juurespalat ja linssit ovat kypsiä.
  4. Soseuta sauvasekoittimella.
  5. Lisää äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai vettä, kunnes sose on melko löysää.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 40 kcal/annos
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 2.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 6.2 g
  • Sokerit 1.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 10.1 mg
  • Kalsium 16.1 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 2 mg