Kasvis-linssisose
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_vauvanruoka_sose_vaaka_h.jpg
Kasvis-linssisose
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvis
- Vauvanruokaa
Valmistusohje
1 porkkana, pala lanttua, nauris tai palsternakka (n. 60 g)
1 rkl punaisia linssejä
1 dl vettä
0,5 dl äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai vettä
- Pese, kuori ja paloittele juurekset.
- Huuhtele linssit. Kiehauta vesi ja lisää juurespalat ja linssit.
- Keitä 15 minuuttia, kunnes juurespalat ja linssit ovat kypsiä.
- Soseuta sauvasekoittimella.
- Lisää äidinmaitoa, äidinmaidonkorviketta tai vettä, kunnes sose on melko löysää.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 40 kcal/annos
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 2.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 6.2 g
- Sokerit 1.8 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 10.1 mg
- Kalsium 16.1 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 2 mg
Pääraaka-aineet
-
150 gVesi, vesijohtovesi
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 pieni annos (20.0 g)Linssi, punainen, kuivattu