Kasvisbolognese

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli  

2 valkosipulin kynttä 

2 porkkanaa 

2 rkl rypsiöljyä 

n. 70 g tomaattipyreetä 

2 dl soija-/hernerouhetta  

1 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa 

1 tl sokeria 

0,5 tl suolaa 

0,5 tl mustapippuria 

3 dl vettä 

1 rkl soijakastiketta 

400 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa 

Tarjoiluun:  

350–400 g täysjyväpastaa tai gluteenitonta pastaa (esim. Spagettia) 

Parmesaania tai vegaanista juustoa

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta porkkanat. 
  2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit ja porkkanaraaste. Kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattipyree. 
  3. Lisää soijarouhe ja mausteet. Paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää vesi ja soijakastike. Keitä, kunnes vesi on täysin imeytynyt soijarouheeseen. Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska. 
  4. Laita pasta kiehumaan ja anna kastikkeen hautua sillä aikaa. 
  5. Tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa. Jos kastike on kovin paksua, voit lisästä joukkoon hieman pastan keitinvettä. 
  6. Viimeistele bologneseannokset juustoraasteella. Vinkki! Voit korvata soijarouheen punaisilla linsseillä. Jos käytät esikypsennettyjä linssejä, älä lisää vettä. 

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 640 kcal/annos
  • Rasva 17 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
  • Proteiini 32.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 88.3 g
  • Sokerit 14.8 g
  • Kuitu, kokonais- 12.1 g
  • Natrium 1060.3 mg
  • Kalsium 388.9 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • C-vitamiini 23.1 mg

Testattu Marttakeittiössä