Kasvisbolognese
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/10/martat_soijarouhebolognese_h-e1728902904984.jpg
Kasvisbolognese
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 70 g tomaattipyreetä
2 dl soija-/hernerouhetta
1 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
3 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
400 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
Tarjoiluun:
350–400 g täysjyväpastaa tai gluteenitonta pastaa (esim. Spagettia)
Parmesaania tai vegaanista juustoa
- Kuori ja hienonna sipulit. Raasta porkkanat.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit ja porkkanaraaste. Kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattipyree.
- Lisää soijarouhe ja mausteet. Paista sekoittaen muutama minuutti. Lisää vesi ja soijakastike. Keitä, kunnes vesi on täysin imeytynyt soijarouheeseen. Lisää paseerattu tomaatti tai tomaattimurska.
- Laita pasta kiehumaan ja anna kastikkeen hautua sillä aikaa.
- Tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa. Jos kastike on kovin paksua, voit lisästä joukkoon hieman pastan keitinvettä.
- Viimeistele bologneseannokset juustoraasteella. Vinkki! Voit korvata soijarouheen punaisilla linsseillä. Jos käytät esikypsennettyjä linssejä, älä lisää vettä.
Hiilijalanjälki
0.63 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 640 kcal/annos
- Rasva 17 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.9 g
- Proteiini 32.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 88.3 g
- Sokerit 14.8 g
- Kuitu, kokonais- 12.1 g
- Natrium 1060.3 mg
- Kalsium 388.9 mg
- Rauta 3.6 mg
- C-vitamiini 23.1 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
400 gTomaattimurska
-
1 rklMaustekastike, soijakastike
-
1 tlSokeri
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
14 rklSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
70 gTomaattisose, tomaattipyree
-
85 gPorkkana
-
7 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1.26 cupVesi, vesijohtovesi
-
0.5 tlMustapippuri
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklRypsiöljy
-
100 gJuusto, parmesaania, silputtu
-
400 gPasta, Penne (kokojyvävehnä)