Kasvishöystö
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/kasvishoysto2.jpg
Kasvishöystö
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Maidoton
- Syksy
Valmistusohje
2–3 eriväristä paprikaa
1 munakoiso
1–2 kesäkurpitsaa
4–6 tomaattia tai purkki säilöttyjä tomaatteja
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tl yrttimaustetta esim. timjamia
1 laakerinlehti
(kasvislientä tarvittaessa)
- Puhdista ja paloittele paprikat.
- Leikkaa munakoiso reiluiksi lohkoiksi.
- Paloittele kesäkurpitsa ja tomaatit.
- Kuori ja lohko sipulit, hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota ensin sipulit ja munakoisot.
- Lisää kesäkurpitsapalat ja jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, jotta kasvikset eivät ruskistu.
- Lisää paprika- ja tomaattilohkot sekä mausteet. Jos kasviksista ei irtoa tarpeeksi nestettä, lisää vähän kasvislientä.
- Peitä ruoka kannella ja anna sen hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia.
–
Jos höystöä jää, soseuta se ja tee kasvisosekeittoa.
1.2 kg CO2 ekv
- Energia 167 kcal/annos
- C-vitamiini 230.7 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 56 mg
- Natrium 306.5 mg
- Kuitu, kokonais- 7.4 g
- Sokerit 14.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 26.7 g
- Proteiini 3.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Rasva 8.2 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
425 gPaprika, keskiarvo
-
400 gMunakoiso
-
400 gKesäkurpitsa, zucchini
-
400 gTomaatti
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10.5 gValkosipuli
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlTimjami
-
2 gLaakerinlehti