Kasviskaalilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_kasvisaineisto_kaalilaatikko_vaaka_H.jpg
Kasviskaalilaatikko
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl rypsiöljyä
1 pss (n. 225 g) kaurajauhista
0,5 tl suolaa
n. 800 g keräkaalia
5 dl vettä
2 dl ruokakermaa tai kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta
1 dl ohrasuurimoita
2 tl timjamia
3 tl meiramia
0,5 tl mustapippuria
1 rkl siirappia
Lisäksi
öljyä vuoan voiteluun
- Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Paloittele kaali ja laita suureen kattilaan. Lisää vettä ja hauduta kaalia puolisen tuntia niin, että se on pehmennyt.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla
öljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla. - Sekoita uunivuoassa kaalit, ohrasuurimot, mausteet, siirappi ja sipuli-kaurajauhisseos sekä ruoka- tai kaurakerma.
- Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin
tunnin ajan. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa. - Tarjoile kaalilaatikko puolukoiden kanssa.
Kaalilaatikko on vegaaninen ja maidoton kun valitset kasvipohjaisen kasvirasvasekoitteen.
- Energia 504 kcal/annos
- Rasva 11.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25 g
- Sokerit 8.8 g
- Kuitu, kokonais- 5.9 g
- Natrium 223.5 mg
- Kalsium 66.4 mg
- Rauta 3.4 mg
- C-vitamiini 51.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklSiirappi
-
60 gOhra
-
200 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
800 gValkokaali, keräkaali
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
225 gNYHTÖKAURA™ nude
-
45 gRypsiöljy
-
28 gValkosipuli
-
1 kplSipuli