Kasviskaalilaatikko

6 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
0,5 dl rypsiöljyä
1 pss (n. 225 g) kaurajauhista
0,5 tl suolaa
n. 800 g keräkaalia
5 dl vettä
2 dl ruokakermaa tai kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta
1 dl ohrasuurimoita
2 tl timjamia
3 tl meiramia
0,5 tl mustapippuria
1 rkl siirappia

Lisäksi
öljyä vuoan voiteluun

  1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paloittele kaali ja laita suureen kattilaan. Lisää vettä ja hauduta kaalia puolisen tuntia niin, että se on pehmennyt.
  3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla
    öljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla.
  4. Sekoita uunivuoassa kaalit, ohrasuurimot, mausteet, siirappi ja sipuli-kaurajauhisseos sekä ruoka- tai kaurakerma.
  5. Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin
    tunnin ajan. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa.
  6. Tarjoile kaalilaatikko puolukoiden kanssa.

Kaalilaatikko on vegaaninen ja maidoton kun valitset kasvipohjaisen kasvirasvasekoitteen.

  • Energia 504 kcal/annos
  • Rasva 11.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 25 g
  • Sokerit 8.8 g
  • Kuitu, kokonais- 5.9 g
  • Natrium 223.5 mg
  • Kalsium 66.4 mg
  • Rauta 3.4 mg
  • C-vitamiini 51.2 mg