Kasviskaalikääryleet lehti- tai mustakaalista
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/02/svartkaldolmar1.jpg
Kasviskaalikääryleet lehti- tai mustakaalista
Kaalikääryleiden ja kaalilaatikon kanssa tarjotaan yleensä puolukkaa. Näiden kääryleiden täyte tehdään kasvipohjaisesta jauhiksesta. Nopeasti kypsyvä lehti- tai mustakaali on mainio vaihtoehto keräkaalille.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
- Perinneherkut
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
4 dl vettä
½ kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
1 dl esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
8–10 lehteä mustakaalia tai lehtikaalia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
3 rkl rypsiöljyä
250–280 g kasvipohjaista jauhista (esim. Muu)
1 tl savupaprikajauhetta
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl meiramia
½ tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 rkl siirappia
- Kuumenna neljä desilitraa vettä kattilassa, lisää liemikuutio tai fondi sekä ohrasuurimot. Anna kiehua n. 20 minuuttia.
- Kiehauta vettä toisessa, suuremmassa kattilassa. Leikkaa kaalinlehdistä kova keskiruoti veitsen kärjellä noin lehden puolivälistä alas saakka. Ryöppää kaalinlehtiä pari minuuttia, 2–3 lehteä kerrallaan. Nosta lehdet ensin siivilään ja sitten talouspaperin päälle, jotta liika vesi valuu pois.
- Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua ne. Kuori porkkana ja raasta se.
- Kuumenna pannulla 1 rkl rypsiöljyä, paista jauhis pakkauksen ohjeen mukaan ja siirrä lautaselIe. Lisää pannuun 1 rkl rypsiöljyä ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää porkkanaraaste ja savupaprikajauhe ja kuullota pari minuuttia lisää. Lisää sitten tomaattipyree, meirami, suola ja mustapippuri, sekoita tasaiseksi ja kuumenna.
- Ota pannu pois levyltä ja sekoita paistettu jauhis ja kypsä ohra joukkoon.
- Voitele uunivuoka öljyllä.
- Levitä kaalinlehdet työtasolle kupera puoli alaspäin. Nostele kullekin noin kaksi ruokalusikallista täytettä. Taita ensin lehden kanta täytteen päälle ja sitten sivut. Kääri rullalle ja nostele uunivuokaan.
- Valuta kääryleiden päälle 1 rkl rypsiöljyä sekä siirappi ja noin 1 tl suolaa. Paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
- Tarjoa puolukkasurvoksen ja keitettyjen kasvisten tai kasvismuusin kanssa.
Hiilijalanjälki
0.44 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 324 kcal/annos
- Rasva 16.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 6.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 44.3 g
- Sokerit 10.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.4 g
- Natrium 1190.8 mg
- Kalsium 58.7 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 65.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklSiirappi
-
1 tlMustapippuri
-
0.5 tlMerisuola, jodioimaton
-
2 tlMeirami, kuivattu
-
1 iso annos (30.0 g)Tomaattisose, tomaattipyree
-
1 tlPaprikajauhe
-
1 tlMerisuola, jodioimaton
-
50 gPunajuuri
-
20 gOmenasose, makeuttamaton
-
6 gKookosrasva 100 %
-
15 gRypsiöljy
-
50 gJauho, riisijauho, riisihiutale
-
50 gHerne
-
3 rklRypsiöljy
-
1 kplPorkkana
-
20 gValkosipuli
-
100 gSipuli
-
200 gLehtikaali
-
80 gOhrasuurimo
-
0.5 kplKasvisliemikuutio