Kasvislasagne
Valmistusohje
n. 250 g lasagnelevyjä
Kasviskastike:
2 l kasvisraasteita (kaalia, porkkanaa, selleriä, purjoa, sipulia, valkosipulia)
3 rkl rasvaa
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
(suolaa)
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2-3 dl juustoraastetta
1. Kuori ja raasta kasvikset.
2. Kuumenna rasva kattilassa.
3. Lisää kasvisraasteetja sekoita. Anna hautua 5-10 min välillä sekoittaen.
4. Lisää murennetut liemikuutiot.
5. Sekoita vehnäjauhot vesi-kermaseokseen ja lisää seos kasvisten joukkoon.
6. Lisää tomaattimurska. Mausta kastike.
7. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros kasviskastiketta ja päälle kerros lasagnelevyjä. Tee samanlaisia kerroksia, niin kauan kuin kastiketta riittää.
8. Laita päällimmäiseksi kasviskastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
9. Paista 200°C lämmössä noin 40 min.
- Energia 409 kcal/annos
- C-vitamiini 44.9 mg
- Rauta 1.9 mg
- Kalsium 247.1 mg
- Natrium 801.7 mg
- Kuitu, kokonais- 5.5 g
- Sokerit 11.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 47.7 g
- Proteiini 14.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Rasva 19 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
250 gPasta, moniviljapasta, vehnä, ruis, ohra
-
1 dlSipuli
-
3 rklRypsiöljy
-
2 kplKasvisliemikuutio
-
1 rklJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
1 dlVesi, vesijohtovesi
-
400 gTomaattimurska
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 tlOregano, kuivattu
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
100 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
10 dlValkokaali, keräkaali
-
200 gporkkanoita
-
200 gjuuriselleriä