Kasvispaistos 10:lle
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
10 hengelle
2–3 rkl öljyä
1–2 (400 g) kesäkurpitsa
3–4 (300 g) porkkanaa
3 (150 g) sipulia
pala (200 g) valkokaalia
1 (100 g) palsternakkaa
2–4 valkosipulin kynttä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl basilikaa
1 tl mustapippuria
2 tl yrttisuolaa
100 g juustoraastetta
1–2 dl ranskankermaa
1. Kuutioi tai suikaloi kesäkurpitsa, porkkana, sipuli, palsternakka sekä kaali.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kypsennä siinä kasviksia noin 5 minuuttia.
3. Lisää hienonnetut valkosipulin kynnet, tomaattimurska ja mausteet.
4. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.
5. Sekoita juustoraaste ja ranskankerma keskenään.
6. Lado kasvisseos ja juustoraaste-ranskankermaseos kerroksittain voideltuun uunivuokaan.
7. Paista 200 °C:ssa noin 30 minuuttia.
- Energia 157 kcal/annos
- C-vitamiini 27.3 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 148 mg
- Natrium 349.5 mg
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Sokerit 7.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.2 g
- Proteiini 4.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5 g
- Rasva 11 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 rklBasilika, kuivattu
-
2 1/2 rklRypsiöljy
-
400 gKesäkurpitsa, zucchini
-
300 gPorkkana
-
150 gSipuli
-
200 gValkokaali, keräkaali
-
100 gPalsternakka
-
10.5 gValkosipuli
-
400 gTomaattimurska
-
1 tlMustapippuri
-
2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
100 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1 1/2 dlCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 %