Kasvispaloja ja dippikastikkeita

G
15 annosta

Valmistusohje

Makea sipulikastike

2 sipulia
1-1,5 rkl sokeria
200 g tuore- tai ricottajuustoa
1 prk kermaviiliä (200 g)
2 rkl ruohosipulisilppua
2 tl sipulijauhetta
2 tl valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 tl paprikajauhetta

1.Karamellisoi sipulit: hienonna sipulit ja kuullota pannulla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lisää tarvittaessa pannulle vettä.
2.Lisää sipulien joukkoon sokeri ja paista kunnes sipulit ovat kullanruskeita.
3.Jäähdytä seos ja sekoita muiden aineksien joukkoon.

Omenatsatsiki

5 dl turkkilaista jogurttia
1-2 omenaa
1-2 valkosipulin kynttä
1 tl viinietikkaa
öljyä
valkopippuria ja suolaa

1.Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi.
2.Sekoita omena, murskattu tai hienonnettu valkosipuli sekä jogurtti keskenään.
3.Lisää viinietikka ja hieman öljyä joukkoon. Sekoita.
4.Mausta ripauksella valkopippuria ja tarvittaessa suolalla.

Kurkkutsatsiki

pala kurkkua
1 kevätsipuli varsineen
1 valkosipulinkynsi
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl hienonnettua minttua
suolaa
mustapippuria

1.Kuutioi kurkku pieniksi kuutioiksi.
2.Hienonna kevätsipuli varsineen ja valkosipuli erittäin pieneksi silpuksi.
3.Sekoita jogurtin sekaan kurkku, sipulit ja minttu. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Paprikasalsa

1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 tl kuminaa
1 punainen chili
1 tl korianteria
3 rkl öljyä
1 rkl viinietikkaa
suolaa
pippuria

1.Kuumenna uunin grillivastus. Halkaise paprikat ja poista siemenet ja kannat. Pane paprikat pellille ja grillaa niitä 10-15 minuuttia eli kunnes paprikoiden pinta mustuu ja kupruilee. Kääntele paahtumisen aikana.
2.Laita paprikat kulhoon ja peitä keittiöpyyhkeellä tai laita muovipussiin ja anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Tämä helpottaa kuorten irtoamista. Kuori jäähtyneet paprikat.
3.Kuumenna kuminoita paistinpannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat räiskyä ja tuoksua. Kaada huhmareeseen ja murskaa niitä hieman.
4.Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna paprikat tehosekoittimessa chilin ja korianterin kanssa. Lisää öljy, etikka ja kuminat ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Tarjoile kastikkeet mieluisten pilkottujen kasvisten ja juuresten, kuten porkkanan, kurkun ja paprikan kanssa!

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.54 kg CO2 ekv
  • Energia 131 kcal/annos
  • Rasva 9.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Proteiini 4.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.2 g
  • Sokerit 5.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Natrium 352.7 mg
  • Kalsium 118.5 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • C-vitamiini 38.5 mg