Kasvispannari
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_vauvanruoka_kasvispannari_vaaka_h.jpg
Kasvispannari
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
- Vauvanruokaa
- Välipalat
Valmistusohje
3 munaa
8 dl nestettä (esim. kauramaitoa tai tavallista maitoa, jos lapsi on yli 10 kk)
0,75 tl suolaa
4 dl hiivaleipäjauhoja
2 perunaa (120 g)
3 porkkanaa (200 g)
2 rkl öljyä
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon neste, suola ja jauhot.
- Lisää kuoritut, hienoksi raastetut perunat ja porkkanat sekä öljy.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista pannaria 200 asteessa 35–45 minuuttia. Anna levätä hetki ennen tarjoilua.
- Tarjoile välipalana esimerkiksi puolukan kanssa.
Testattu Marttakeittiössä.
Vinkki! Kokeile korvata porkkana pakastepinaatilla (150 g). Sulata, valuta ja lisää taikinaan. (Sopii yli 1-vuotiaille)
Hiilijalanjälki
0.23 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 145 kcal/annos
- Rasva 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 18.7 g
- Sokerit 4.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 213.5 mg
- Kalsium 18.6 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 2 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklRypsiöljy
-
200 gPorkkana
-
120 gPeruna, kuorittu
-
240 gJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
800 gMaito, rasvaton
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola
-
3 iso (kpl) (56.0 g)Kananmuna, tuore