Kasvispelti ja jogurttikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/puolivalmista_kasvispelti_jogurttikastike_vaaka_h.jpg
Kasvispelti ja jogurttikastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 pss uunijuureksia (pakaste) tai n. 750 g juureksia
1 rkl rypsiöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria
200–300 g valmiita kasvispyöryköitä
Jogurttikastike:
0,5 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulin kynsi
200 g paksua (kasvipohjaista) jogurttia
0,25 tl suolaa
0,25 tl sokeria
ripaus mustapippuria
- Laita jäiset pakastekasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Jos käytät tuoreita juureksia, kuori ne tarvittaessa, pese huolellisesti ja leikkaa 1–2 cm:n paksuiksi tikuiksi. Sekoita joukkoon rypsiöljy ja mausteet.
- Paahda kasviksia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai 200-asteisessa kiertoilmauunissa noin 15 minuuttia.
- Ota pelti uunista, sekoita kasviksia ja lisää pyörykät pellille. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juurekset ovat sopivan kypsiä.
- Valmista kasvisten paahtuessa jogurttikastike. Pese sitruuna ja raasta puolet sen kuoresta ohuelti kulhoon. Purista joukkoon sitruunasta mehua. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.97 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 237 kcal/annos
- Rasva 7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 16.9 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 21.6 g
- Sokerit 15.5 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 808.7 mg
- Kalsium 152.4 mg
- Rauta 1.8 mg
- C-vitamiini 36.4 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gQuorn, fileet, kuutiot, rouhe
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
200 gJogurtti, soijajogurtti, maustettu, rasvaa 2 %, kalsiumia
-
15 gSitruunamehu
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.25 gSokeri
-
6 gValkosipuli
-
2 gMustapippuri
-
1 tlTimjami
-
200 gQuorn, fileet, kuutiot, rouhe
-
1 tlPaprika
-
1 rklRypsiöljy
-
750 gPakastekasvissekoitus, patajuurekset, porkkana-lanttu-sipuli