Kasvispyörykät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/07/vihreat_kasvispullat_martat1124030_h-1-rotated.jpg
Kasvispyörykät
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Kesä
Valmistusohje
5 dl vesi-maitoseosta (1:1)
1 pss perunasosejauhetta (105 g)
1 dl hernerouhetta
200 g. pakasteherneitä
3/4 dl kaurahiutaleita
1-2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa (suolaa)
Pinnalle:
pellavan- ja seesaminsiemeniä
Paistamiseen:
öljyä ja voita
- Sulata herneet ja riko ne haarukalla.
- Sekoita perunasosejauhe ja hernerouhe kiehuvaan vesi-maito-seokseen ja anna turvota.
- Lisää seokseen rikotut herneet, kaurahiutaleet, hienonnetut valkosipulinkynnet ja kananmunat. Anna jäähtyä.
- Tee massasta pyöreitä pullia.
- Kaada lautaselle pellavan- ja seesaminsiemeniä, sekoita.
- Leivitä pyörykät siemensekoituksessa. Paista pyörykät öljy-voiseoksessa pannulla.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 388 kcal/annos
- Rasva 18.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 17.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.8 g
- Sokerit 9.1 g
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Natrium 281.1 mg
- Kalsium 154.9 mg
- Rauta 4.7 mg
- C-vitamiini 16.9 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklRypsiöljy
-
3 rklSeesaminsiemen, kuorineen
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
7 gValkosipuli
-
5 rklKaurahiutale
-
200 gHerne
-
7 rklSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
105 gPerunasosejauhe, valmistamaton
-
250 gMaito, rasvaton
-
250 gVesi, vesijohtovesi