Kasvissosekeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/11/kasvissosekeitto-ateria2.jpg
Kasvissosekeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
Valmistusohje
1 rkl öljyä
currya, jeeraa, inkivääriä tms maustetta
1,5 l erilaisia kasviksia kuorittuna ja pilkottuna (noin 700 g), esim. sipulia, perunaa, porkkanaa, lanttua, purjoa, selleriä, palsternakkaa, kukkakaalia
1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
(suolaa)
pippuria
yrttejä
- Kuori ja paloittele kasvikset.
- Kuumenna öljy, lisää siihen mausteet ja pyörittele kasvispaloja hetken ajan.
- Lisää vesi ja liemikuutiot ja keitä kypsiksi.
- Soseuta tehosekoittimessa, sauvasekoittimella tai pusertamalla siivilän lävitse.
- Maista ja mausta mieleiseksi.
Vinkki1: Voit pehmentää makua esim. ruokakermalla, tuorejuustolla, sulatejuustolla tai kookosmaidolla. Vinkki2: Keittoon voi lisätä kypsää lihaa, sieniä, juustoa, krutonkeja tms. antamaan lisää ruokaisuutta.
Vinkki3: Kasvissosekeiton saa nopeasti pakastejuureksista, joukkoon lisätään vain perunaa ja sipulia maun mukaan.
Testattu Marttakeittiössä
Katso video
0.11 kg CO2 ekv
- Energia 47 kcal/annos
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
- Proteiini 0.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.3 g
- Sokerit 0.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 983.3 mg
- Kalsium 20.3 mg
- Rauta 0.2 mg
- C-vitamiini 3.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
1/2 tlMustapippuri
-
3 rklPersilja
-
2 kplKasvisliemikuutio