Kasvissosekeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Maidoton
- Vauvanruokaa
Valmistusohje
1,25 l vettä
700 g kasviksia (esim. sipulia, jauhoista perunaa, porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, kukkakaalia)
puolen sitruunan mehu
mustapippuria
(2 dl kookosmaitoa, kaurakermaa tai ruokakermaa)
suolaa (jätä pois vauvan annoksesta)
1. Huuhtele, kuori ja paloittele kasvikset ja keitä ne kypsiksi vedessä.
2. Ota vauvan annos sivuun, soseuta ja notkista vauvalle sopivalla nesteellä, kuten keitinvedellä tai äidinmaidolla tai äidinmaidonkorvikkeella.
3. Soseuta loput keitosta keitinliemineen sauvasekoittimella muille ruokailijoille.
4. Maista ja mausta sitruunalla ja pippurilla, niitä voi lisätä varovasti myös vauvan ruokaan. Lisää muiden ruokaan suola.
5. Jos haluat, lisää keittoon kookosmaitoa tai kaura- tai ruokakermaa.
6. Tarjoile keitto raejuuston, yrttiöljyn ja paahdettujen kikherneiden kera.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 189 kcal/annos
- C-vitamiini 35.5 mg
- Rauta 2.6 mg
- Kalsium 61.5 mg
- Natrium 613.2 mg
- Kuitu, kokonais- 6.7 g
- Sokerit 7.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 24.9 g
- Proteiini 3.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 9.6 g
- Rasva 11.1 g
Pääraaka-aineet
-
1250 gvettä
-
70 gsipulia
-
180 gperunaa
-
200 gporkkanaa
-
150 gkukkakaalia
-
100 gpalsternakkaa
-
30 gsitruunamehua
-
200 gkookosmaitoa
-
0.5 tlmustapippuria
-
1 tlsuolaa