Kasvistäyte uuniperunoille, letuille ja tortilloille
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kasvistayte-uuniperunoille_vaaka-ID-24166.jpg
Kasvistäyte uuniperunoille, letuille ja tortilloille
Valmistusohje
2 porkkanaa
1 palsternakka
2-3 kevätsipulia tai pala purjoa
tilkka vettä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1/2 prk (100 g) ranskankermaa
piparjuuritahnaa
ripaus pippuria
hienonnettua kirveliä
- Kuori porkkanat ja palsternakka.
- Raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli.
- Hauduta kasvikset pehmeiksi kattilassa, jonka pohjalla on tilkka vettä ja öljyä. Mausta ripauksella suolaa.
- Sekoita kypsään, jäähtyneeseen seokseen ranskankerma, piparjuuritahna. Maista ja mausta pippurilla ja kirvelillä.
Testattu Marttakeittiössä
0.3 kg CO2 ekv
- Energia 113 kcal/annos
- Rasva 7.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.1 g
- Proteiini 1.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
- Sokerit 5.1 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 328.6 mg
- Kalsium 61.4 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 13.9 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 rklBasilika, tuore
-
1/2 tlMustapippuri
-
1 rklPiparjuuri
-
100 gCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklRypsiöljy
-
2 rklVesi, vesijohtovesi
-
50 gPurjosipuli
-
150 gPalsternakka
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana