Katkarapu-savulohikeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Martat_katkarapu_savulohikeitto_vaaka.jpg
Katkarapu-savulohikeitto
Katkarapu-savulohikeitto on perinteisen keiton juhlallinen versio, joka valmistuu nopeasti.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
Valmistusohje
200 g parsakaalia
200 g lehtikaalia
2 varsisellerin vartta
pieni sipuli
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
2 dl ruokakermaa
300 g lämminsavulohta
100 g pakastekatkarapuja
tilliä
- Huuhtele parsakaali, lehtikaali ja varsiselleri.
- Paloittele parsakaali. Leikkaa lehtikaalista paksu keskiruoti pois ja suikaloi lehdet. Viipaloi selleri. Kuori ja hienonna sipuli.
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutio ja kasvikset. Keitä 8–10 minuuttia.
- Lisää ruokakerma, paloiteltu savukala ja sulatetut katkaravut. Kuumenna. Lisää hienonnettua tilliä pinnalle.
Hiilijalanjälki
1.26 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 199 kcal/annos
- Rasva 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
- Proteiini 24.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.6 g
- Sokerit 4.1 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 835.7 mg
- Kalsium 102.3 mg
- Rauta 1.9 mg
- C-vitamiini 103.6 mg
Pääraaka-aineet
-
20 gTilli, tuore
-
100 gKatkarapu
-
300 gLohi, lämminsavustettu
-
2 dlruokakerma
-
1 kplKalaliemikuutio
-
1000 gVesi, vesijohtovesi
-
1 kplSipuli
-
2 varsiSelleri
-
200 gLehtikaali
-
200 gParsakaali