Kaukoidän kalakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/03/Martat_kaukoidan_kalakeitto_vaaka.jpg
Kaukoidän kalakeitto
Kuuma kaukoidän kalakeitto lämmittää pakkaspäivänä – nuudelit, katkaravut ja mausteet tuovat Aasian lämmön mukanaan.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Keitot
- Maidoton
Valmistusohje
300 g kalafileitä, esim. ahventa (pakastekalakin käy)
2 tl soijakastiketta
0,5 tl sokeria
1 limetti
1–2 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
pala inkivääriä raastettuna (n. 20 g)
100 g purjoa
2 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
1 l vähäsuolaista kala- tai kasvislientä
150 g vihreitä (pakaste)papuja
100 g (pakaste)katkarapuja
50 g täysjyvänuudeleita
tuoretta korianteria
- Mausta kalafileet soijakastikkeella, sokerilla ja 1–2 ruokalusikallisella limettimehua.
- Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Leikkaa halkaistu, huuhdeltu purjo suikaleiksi. Suikaloi kuoritut porkkanat.
- Lorauta kattilaan öljyä, anna lämmetä ja kuullota siinä valkosipulia, chiliä ja inkivääriraastetta.
- Lisää purjo- ja porkkanasuikaleet sekä neste. Kypsennä muutama minuutti.
- Lisää pavut, paloitellut kalafileet, katkaravut ja nuudelit. Kypsennä noin 5 minuuttia.
- Tarkista maku, lisää tarvittaessa limettimehua ja ripaus sokeria. Koristele keitto korianterisilpulla.
Hiilijalanjälki
1.02 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 261 kcal/annos
- Rasva 9.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Proteiini 20.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 28.5 g
- Sokerit 5.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.4 g
- Natrium 722.2 mg
- Kalsium 202.7 mg
- Rauta 3.9 mg
- C-vitamiini 38.8 mg
Pääraaka-aineet
-
3 rklkorianteri (mauste)
-
50 gNuudeli, täysjyvävehnä
-
100 gKatkarapu
-
150 gPapu, vihreä
-
1000 gKalaliemi, laimennettu
-
2 rklRypsiöljy
-
2 kplPorkkana
-
100 gPurjo
-
1 viipaleInkivääri
-
1 kplChili, vihreä, tuore
-
2 kplValkosipuli
-
1 kplLimetit
-
0.5 tlSokeri
-
2 tlMaustekastike, soijakastike
-
300 gAhven