Kaura-omenaleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kaura_10x15.jpg
Kaura-omenaleivät
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Makea leivonta
- Marjat
- Syksy
Valmistusohje
6 kauraleipäviipaletta
4–5 omenaa
1 tl kanelia
2 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
75 g huoneenlämpöistä voita
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ja ripottele päälle kanelia.
- Sekoita kaurahiutaleet, sokeri ja huoneenlämpöinen voi massaksi.
- Asettele omenaviipaleet leipäviipaleille.
- Lisää kaurahiutalemassa omenoiden päälle niin, että koko leipä peittyy.
- Kypsennä uunissa 180°C:ssa noin 20–25 minuuttia kunnes kaurahiutaleet muuttuvat kauniin kullanruskeiksi.
–
Tarjoile lämpimänä.
Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 358 kcal/annos
- Rasva 12.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
- Proteiini 4.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 61.6 g
- Sokerit 33.9 g
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Natrium 216.3 mg
- Kalsium 24 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 5.4 mg
Pääraaka-aineet
-
75 gVoi
-
1 1/2 dlSokeri
-
2 dlKaurahiutale
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
4 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, ulkomainen, kuorittu
-
6 keskikokoinen annos (30.0 g)Sekaleipä, kauraleipä, vesi