Kaura-porkkanapatukat
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Retkiruoka
- Välipalat
Valmistusohje
50 g margariinia tai voita
0,25 dl (vaahtera)siirappia
0,5 dl hunajaa tai agavesiirappia
1 iso porkkana
5 dl kaurahiutaleita
1 dl ruishiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
3,5 dl kuivattuja aprikooseja ja rusinoita
50 g mantelirouhetta
1 dl cashewpähkinöitä palasina
0,5 dl erilaisia siemeniä
1 tl kanelia
1. Kuumenna uuni 175°C:seen.
2. Mittaa kattilaan rasva, siirappi ja hunaja. Kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes voi sulaa.
3. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
4. Yhdistä kulhossa hiutaleet, kuivatut hedelmät sekä pähkinät, mantelit ja siemenet.
5. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja kaneli. Kaada päälle voi-hunajaseos ja sekoita.
6. Vuoraa uunivuoka (n. 20×30 cm) leivinpaperilla ja voitele paperi kevyesti öljyllä. Nostele seos vuokaan ja painele kostutetuin käsin se kunnolla tiiviiksi.
7. Paista 20-30 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskistunut.
Ota uunista ja anna jäähtyä vuoassaan ainakin 2 tuntia ennen leikkaamista.
Leikkaa jäähtynyt ja jähmettynyt levy patukoiksi.
- Energia 129 kcal/annos
- Rasva 6.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
- Proteiini 3.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.3 g
- Sokerit 7.1 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 16.3 mg
- Kalsium 24 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 0.4 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
1/2 dlAuringonkukansiemen
-
1 dlPähkinä, cashewpähkinä
-
50 gManteli
-
3 1/2 dlAprikoosi, kuivattu
-
1 dlKookoshiutale
-
1 dlRuishiutale
-
5 dlKaurahiutale
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1/2 dlHunaja
-
1/4 dlSiirappi
-
50 gVoi