Kauraa ja kasviksia
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/Ikavuosiin_kauraa_kasviksia_H-rotated.jpg
Kauraa ja kasviksia
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Maidoton
Valmistusohje
n. 2 rkl öljyä
180 g pakastejuuressuikaleita
4 dl esikypsytettyjä kauranjyviä (esim. Myllärin)
n. 6 dl vettä
0,5 dl balsamietikkaa
1–2 tl hunajaa
3 tl juustokuminaa
1 tl timjamia
2 dl kaura-kasvirasvasekoitetta
150 g pakastepapuja
suolaa
Kääntele kasviksia öljyssä pannulla ja anna hautua muutama minuutti, jotta kosteus haihtuu. Lisää kauranjyvät ja sekoittele hetki kasvisten kanssa. Lisää pannulle 2 dl vettä, mausteet ja kauravalmiste. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen 10 minuuttia ja lisää vettä vähitellen. Lisää pavut ja loppu vesi ja kypsennä vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja tarjoile.
0.36 kg CO2 ekv
- Energia 392 kcal/annos
- C-vitamiini 10.6 mg
- Rauta 3.5 mg
- Kalsium 73 mg
- Natrium 107.8 mg
- Kuitu, kokonais- 8.5 g
- Sokerit 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 52.3 g
- Proteiini 12.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
- Rasva 15.7 g
Pääraaka-aineet
-
2 rklRypsiöljy
-
180 gPakastekasvissekoitus, juuressekoitus
-
50 gBalsamiviinietikka
-
1.5 tlHunaja
-
400 gKaura
-
100 gMargariini 40%, lätta
-
150 gPapu, vihreä