Kaurahummus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_tunkutarjotin_vaaka_pakkauksilla_h.jpg
Kaurahummus
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja levitteet
- Kananmunaton
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 ½ dl ruokakauraa
5 dl vettä
½ tl suolaa
1 ½–2 dl rypsiöljyä
2 ½ rkl tahinia
1–2 pientä valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
½ tl juustokuminaa
½ tl suolaa
- Keitä kaura kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta ja anna jäähtyä.
- Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon. Käynnistä ja aja seos tasaiseksi. Tämä vie 5–8 minuuttia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
- Siirrä kaurahummus tarjoilukulhoon. Tarjoa esimerkiksi dippinä, leivän kanssa tai salaattien lisäkkeenä.
Vinkki! Kaurahummuksen maku syvenee säilytyksen aikana ja se säilyy jääkaapissa suljetussa astiassa noin 3 päivää.
Ravintosisältö
- Energia 239 kcal/annos
- Rasva 25.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.3 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 291.4 mg
- Kalsium 10 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 0.9 mg
Pääraaka-aineet
-
15 gSitruunamehu
-
2 kplValkosipuli
-
2.5 rklSeeds, sesame butter, tahini, from unroasted kernels (non-chemically removed seed coat)
-
180 gRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gVesi, vesijohtovesi
-
0.6 cupBob Red Mill Kaura (Steel Cut)