Kaurainen marjavuokakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_marjapiiras_vaaka_h.jpg
Kaurainen marjavuokakakku
-
Avainsanat:
- Maidoton
- Makea leivonta
- Marjat
Valmistusohje
150 g voita tai margariinia
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl kreikkalaistyylistä kauragurttia
200 g tuoreita tai pakastemarjoja, esim. puolukoita, mustikoita tai vadelmia
½ dl voimakaurajauhetta tai kauraleseitä
Vuoan voiteluun
1 tl rypsiöljyä
Lisäksi
1 (2 ½ dl) kauravispiä tai kauravaniljakastiketta
- Öljyä noin 20 × 30 cm kokoinen uunivuoka.
- Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään voimakaurajauhetta lukuun ottamatta. Kääntele kuivat aineet rasva-munaseokseen.
- Sekoita joukkoon myös kauragurtti.
- Pyöräytä jäiset marjat voimakaurajauheessa. Sekoita marjat taikinan joukkoon ja kumoa taikina vuokaan. Tasoita pinta.
- Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
- Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Tarjoa kakun kanssa vaahdotettua kauravispiä tai kauravaniljakastiketta.
Vinkki! Syyskesällä sesongin aikana voit käyttää pakastemarjojen tilalla tuoreita marjoja.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
- Energia 364 kcal/annos
- Rasva 19.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
- Proteiini 6.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 43.5 g
- Sokerit 18.5 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 267.5 mg
- Kalsium 195.9 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 1.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlRypsiöljy
-
22 gLese, kauralese
-
200 gPuolukka
-
200 gHapatettu kauravalmiste, maustamaton, yosa naturell, d-vitamiinia, probiootteja
-
2 tlLeivinjauhe
-
125 gSokeri
-
17 gKaurahiutale
-
150 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
3 kplKananmuna, kuoreton
-
195 gJauho, vehnäjauho, puolikarkea