Kaurainen marjavuokakakku

8 annosta

Valmistusohje

150 g voita tai margariinia
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl kreikkalaistyylistä kauragurttia
200 g tuoreita tai pakastemarjoja, esim. puolukoita, mustikoita tai vadelmia
½ dl voimakaurajauhetta tai kauraleseitä
Vuoan voiteluun 
1 tl rypsiöljyä
Lisäksi 
1 (2 ½ dl) kauravispiä tai kauravaniljakastiketta

  1. Öljyä noin 20 × 30 cm kokoinen uunivuoka.
  2. Sulata ja jäähdytä rasva. Sekoita joukkoon munat yksitellen.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään voimakaurajauhetta lukuun ottamatta. Kääntele kuivat aineet rasva-munaseokseen.
  4. Sekoita joukkoon myös kauragurtti.
  5. Pyöräytä jäiset marjat voimakaurajauheessa. Sekoita marjat taikinan joukkoon ja kumoa taikina vuokaan. Tasoita pinta.
  6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
  7. Anna jäähtyä ennen tarjoamista. Tarjoa kakun kanssa vaahdotettua kauravispiä tai kauravaniljakastiketta.

Vinkki! Syyskesällä sesongin aikana voit käyttää pakastemarjojen tilalla tuoreita marjoja.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

  • Energia 364 kcal/annos
  • Rasva 19.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.4 g
  • Proteiini 6.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 43.5 g
  • Sokerit 18.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Natrium 267.5 mg
  • Kalsium 195.9 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 1.9 mg