Kaurainen rouskurieska
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/rouskurieskat_pysty.jpg
Kaurainen rouskurieska
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvis
- Sienet
- Suolainen leivonta
- Syksy
- Välipalat
Valmistusohje
5 dl suolattuja ja liotettuja tai pakastettuja rouskuja
8 dl piimää
2 munaa
4 dl kaurahiutaleita
1 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 dl öljyä tai 50 g sulatettua margariinia tai voita
- Hienonna sienet.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Kypsennä uunissa 250°C:ssa noin 30 minuuttia.
Vinkki! Jos käytät pakastettuja sieniä, lisää taikinaan 1 tl suolaa.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.24 kg CO2 ekv
- Energia 152 kcal/annos
- C-vitamiini 1.4 mg
- Rauta 2.2 mg
- Kalsium 93.6 mg
- Natrium 360.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 3.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.2 g
- Proteiini 6.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.4 g
- Rasva 7.3 g
Pääraaka-aineet
-
5 dlSieni rouskut, suolattu
-
8 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
4 dlKaurahiutale
-
1 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
1/2 dlRypsiöljy