Kauraiset kalapuikot ja juustokastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_kalapuikot_uunijuurekset_vaaka_h.jpg
Kauraiset kalapuikot ja juustokastike
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
600 g ruodotonta kirjolohifileetä
½ tl suolaa
½ dl voimakaurajauhetta
Sipulikastike
1 sipuli
1 tl margariinia
1 tlk (2 ½ dl) kauraruokaa eli kermankaltaista kasvirasvavalmistetta (sipulinmakuinen)
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
- Leikkaa lohi nahattomiksi puikoiksi. Suolaa miedosti ja anna maustua noin 30 minuuttia.
- Pyörittele kalapuikot voimakaurajauheessa ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää juustonmakuinen kauraruoka ja anna hetki kiehua kokoon.
- Tarjoa kalapuikkojen ja juustokastikkeen kanssa kauraisia uunijuureksia ja salaattia.
Vinkki! Voit leivittää kalapuikot myös kauraleseillä. Myös kaksi jauhettua kauraista maissikakkua (popcorn) antavat kalapuikoille hauskan maun.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
Hiilijalanjälki
1.18 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 341 kcal/annos
- Rasva 22.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
- Proteiini 27.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.4 g
- Sokerit 0.5 g
- Kuitu, kokonais- 1.7 g
- Natrium 509.3 mg
- Kalsium 207.2 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 0.8 mg
Pääraaka-aineet
-
2 gMustapippuri
-
250 gRuoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, kaurakerma, kevyt, rasvaa 7 %
-
5 gMargariini, talousmargariini 80 %, keskiarvo, leivontaan ja ruoanlaittoon
-
1 kplSipuli
-
25 gLese, kauralese
-
4 gSuola, pöytäsuola
-
600 gKirjolohifilee