Kauraiset kalapuikot ja juustokastike

4 annosta

Valmistusohje

600 g ruodotonta kirjolohifileetä
½ tl suolaa
½ dl voimakaurajauhetta

Sipulikastike
1 sipuli
1 tl margariinia
1 tlk (2 ½ dl) kauraruokaa eli kermankaltaista kasvirasvavalmistetta (sipulinmakuinen)
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria

  1. Leikkaa lohi nahattomiksi puikoiksi. Suolaa miedosti ja anna maustua noin 30 minuuttia.
  2. Pyörittele kalapuikot voimakaurajauheessa ja nosta leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna rasva pannulla ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää juustonmakuinen kauraruoka ja anna hetki kiehua kokoon.
  4. Tarjoa kalapuikkojen ja juustokastikkeen kanssa kauraisia uunijuureksia ja salaattia.

Vinkki! Voit leivittää kalapuikot myös kauraleseillä. Myös kaksi jauhettua kauraista maissikakkua (popcorn) antavat kalapuikoille hauskan maun.

Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki
1.18 kg CO2 ekv
  • Energia 341 kcal/annos
  • Rasva 22.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g
  • Proteiini 27.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.4 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 509.3 mg
  • Kalsium 207.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 0.8 mg