Kauraiset uunijuurekset
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_fazer_kaura_reseptikuvaukset_kalapuikot_uunijuurekset_vaaka_h.jpg
Kauraiset uunijuurekset
Valmistusohje
300 g palsternakkaa
300 g porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
½ pkt (à 120 g) kauralastuja (esim. kermaviili-paprika)
- Pese tai kuori juurekset ja leikkaa ne pitkittäin 2–4 osaan. Nosta kulhoon ja sekoita paloihin öljy.
- Hienonna kaurakorput jauheeksi esimerkiksi tehosekoittimessa.
- Kumoa kulhoon ja pyörittele juurekset jauheessa. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Tarkista kypsyys.
- Tarjoa kauraisten kalapuikkojen ja sipulikastikkeen kanssa.
Ruokaohje on toteutettu Marttaliiton ja Fazerin yhteistyönä.
Testattu Marttakeittiössä.
Ravintosisältö
- Energia 222 kcal/annos
- Rasva 7.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 3.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.5 g
- Sokerit 8.9 g
- Kuitu, kokonais- 8.9 g
- Natrium 167.2 mg
- Kalsium 66.5 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 19.9 mg
Pääraaka-aineet
-
120 gRuissipsi
-
2 rklRypsiöljy
-
300 gPorkkana
-
300 gPalsternakka