Kauralastut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kauralastut.jpeg
Kauralastut
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Makea leivonta
Valmistusohje
150 g margariinia tai voita
3 dl kaurahiutaleita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl sokeria
1/2 dl kevytkermaa tai maitoa
1 muna
1. Sulata margariini.
2. Sekoita kaurahiutaleet margariiniin.
3. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho, leivinjauhe ja sokeri.
4. Sekoita lopuksi kevytkerma ja muna taikinaan.
5. Nostele kahdella teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperille.
Ne leviävät uunissa, joten jätä tilaa nokareiden välille.
6. Paista 175°C:ssa 8-10 minuuttia.
Anna kypsien lastujen jäähtyä hieman ennen irrottamista pelliltä.
Jos haluat kaarevia lastuja jäähdytä lastut kaulimen tai puhtaan pullon päällä.
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 80 kcal/annos
- Rasva 4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 1.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
- Sokerit 6.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.3 g
- Natrium 36.5 mg
- Kalsium 13.7 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 0 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 1/2 dlSokeri
-
1/2 tlLeivinjauhe
-
1 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 dlKaurahiutale
-
150 gVoi