Kaurapatongit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kaurapatongit-1.jpg
Kaurapatongit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
4 kpl
4 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
1 dl kauraleseitä
8 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
pinnalle: kauraleseitä
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon.
- Lisää veteen hiiva, hunaja, suola ja kauraleseet.
- Alusta taikinaan vähitellen vehnäjauhot.
- Lisää viimeksi rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinalla peitettynä.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi.
- Kierrä levyt hieman vinosti rullalle ja kohota ne uunipellillä leivinpaperin päällä ja liinan alla.
- Voitele pinta vedellä ja ripottele kauraleseitä pinnalle. Viillä pintaan terävällä veitsellä viiltoja.
- Paista uunissa 225°C:ssa 15–20 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.12 kg CO2 ekv
- Energia 317 kcal/annos
- Rasva 7.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 9.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 55.2 g
- Sokerit 2.4 g
- Kuitu, kokonais- 4.5 g
- Natrium 294.4 mg
- Kalsium 15 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 rklLese, kauralese
-
1/2 dlRypsiöljy
-
8 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlLese, kauralese
-
1 rklHunaja
-
50 gHiiva
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 tlSuola, pöytäsuola