Kaurateeleivät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kaurateeleivat.jpg
Kaurateeleivät
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 tl leivinjauhetta
30 g sulatettua margariinia tai 2 rkl öljyä
2 dl maitoa
1. Sekoita kuivat aineet, lisää rasva ja lopuksi maito.
2. Jaa taikina kolmeen osaan ja taputtele jauhotetuin käsin kustakin matala leipä.
3. Jaa ne taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan.
4. Paista 200°C:ssa noin 15 minuuttia vaaleanruskeiksi.
Vinkki: Teeleivät ovat parhaimmillaan samana päivänä.
Testattu Marttakeittiössä
0.05 kg CO2 ekv
- Energia 95 kcal/annos
- C-vitamiini 0.2 mg
- Rauta 1 mg
- Kalsium 168 mg
- Natrium 363.8 mg
- Kuitu, kokonais- 1.1 g
- Sokerit 1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 14.6 g
- Proteiini 3.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Rasva 3.2 g
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 dlKaurahiutale
-
2 1/2 dlJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
3 tlLeivinjauhe
-
30 gMargariini 80%, flora leivontaan ja ruoanlaittoon
-
2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug