Keitetty lipeäkala
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/11/marttaliitto_lipeakala_h-1.jpg
Keitetty lipeäkala
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
- Perinneherkut
Valmistusohje
11/2 kg lipeäkalaa
1 tl suolaa
(2 dl vettä)
Uunissa kypsentäminen:
1. Pane kala voideltuun uunivuokaan.
2. Mauste suolalla ja peitä kannella.
3. Hauduta 30-40 minuuttia 200°C lämmössä.
4. Kaada vuokaan muodostunut vesi pois ennen tarjoilua.
Liedellä kypsentäminen:
1. Voitele keittoastian pohja.
2. Pane kala ja keitinvesi kattilaan.
3. Ripottele suola kaloille.
4. Kypsennä hiljaa hauduttaen kannella peitettynä 15-20 minuuttia ja
valuta vesi pois.
Mikroaaltouunissa kypsentäminen:
1. Pane kala korkeareunaiseen lasivuokaan. Aseta paksuimmat palat
vuoan reunalle.
2. Kypsennä noin 20 minuuttia 70 % teholla. Käännä vuokaa muutaman
kerran kypsennyksen aikana, jos uunissa ei ole pyörivää pohjalevyä.
3. Kaada muodostunut vesi pois.
1.59 kg CO2 ekv
- Energia 320 kcal/annos
- Rasva 2.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 72.5 g
- Natrium 3017.7 mg
- Kalsium 126.4 mg
- Rauta 0.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1500 gLipeäkala