Keitetyt kukkokiekuu kananmunat
Pääsiäispöytää piristämään voit tehdä hauskoja kukkokiekuu munia. Leikkaa veitsellä porkkanasta kukolle heltta ja nokka. Kokonaisista neilikoista saat kukolle silmät.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Välipalat
Valmistusohje
Tarvikkeet:
Kananmunia
Iso porkkana
Kokonaisia mausteneilikoita
1.Laita kananmunat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kananmunat peittyvät.
2.Keitä kananmunat melko koviksi, 8-9 minuuttia. Laske aika siitä, kun vesi alkaa kiehua.
3.Kaada kuuma vesi pois ja valuta kattilaan kylmää vettä. Näin kananmunat jäähtyvät nopeasti ja kuori irtoaa parhaiten.
4.Kuori jäähtyneet munat.
5.Kuori iso porkkana ja leikkaa siitä ohuita viipaleita. Leikkaa veitsellä tai saksilla viipaleista kukolle heltta ja nokka. Tee viilto kananmunaan ja aseta heltta siihen. Tee toinen pieni viilto ja paina nokka siihen. Tee kokonaisista neilikoista kukolle silmät.
Testattu Marttakeittiössä