Keltainen juustokakku

G
12 annosta

Valmistusohje

150 g kaura- tai gluteenittomia keksejä
50 g margariinia tai voita

täyte:
5 liivatelehteä
2 tl raastettua sitruunankuorta
3-4 rkl sitruunamehua
1 iso tlk (800/480 g) säilykepersikoita
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

päälle:
1 dl vettä
1 ¼ dl hyytelösokeria
2 dl mangososetta (esim. Piltti)

1. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai pane muovipussiin ja murskaa kaulimella painellen.
2. Sekoita joukkoon sula rasva. Kaada seos irtoreunavuoan pohjalle.
3. Pane liivatelehdet kylmään veteen muutamaksi minuutiksi pehmenemään.
4. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori ja purista mehu.
5. Soseuta valutetut persikat sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi.
7. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, rahka, sokerit, sitruunankuori ja –mehu sekä persikkasose.
8. Kuumenna tilkka vettä. Purista liivatelehdet ja liuota veteen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahtoon.
9. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä pari tuntia kylmässä.
10. Valmista päälle tuleva kiille. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää joukkoon hyytelösokeri. Lisää mangosose ja anna kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä reilut 5 minuuttia ennen kuin kaadat sen varovasti hyytyneen kakun päälle.
11. Anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Irrota irtorengas tortun ympäriltä ja nosta kakku tarjoiluastiaan.
12. Koristele sitruunamelissanlehdillä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.6 kg CO2 ekv
  • Energia 278 kcal/annos
  • Rasva 12.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.1 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.2 g
  • Sokerit 29.5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 153.4 mg
  • Kalsium 63.1 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 8.4 mg