Keltainen siskonmakkarakeitto

G
6 annosta

Valmistusohje

½ kg porkkanoita
pala lanttua
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
2 rkl öljyä
1 rkl currya
½ tl kurkumaa
½ tl mustapippuria
1 l vettä
1-2 kanaliemikuutiota
laakerinlehti
200 g sulatejuustoa
400-500 g siskonmakkaroita
persiljaa

  1. Raasta juurekset ja hienonna sipulit.
  2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää siihen curry ja kurkuma.
  3. Lisää kasvisraasteet ja sekoittele hetki. Lisää neste, liemikuutio ja loput mausteet.
  4. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia.
  5. Lisää sulatejuusto pieninä nokareina ja anna sulaa.
  6. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneella, jos haluat sosekeittoa.
  7. Puserra siskonmakkarat keittoon pieninä pyöryköinä ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
  8. Tarkista keiton maku ja lisää hienonnettu persilja.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

Hiilijalanjälki
1.43 kg CO2 ekv
  • Energia 379 kcal/annos
  • C-vitamiini 19.3 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • Kalsium 270.3 mg
  • Natrium 2859.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Sokerit 8.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
  • Proteiini 15.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.7 g
  • Rasva 29.9 g