Kesädillat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/05/kesadilla_lores-rotated.jpg
Kesädillat
Kesäiset quesadillat ovat helppo valmistaa välipalaksi tai lounaaksi.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Välipalat
Valmistusohje
6 isoa pyöreää, ohutta rieskaa
Täyte
200 g ruodotonta savukalaa
1 omena
1 prk (200 g) raejuustoa
n. 2 tl punaista pestoa
2 rkl maustamatonta jogurttia, esim. kreikkalaista
1 tl sokeria
12 viipaletta (120 g) juustoa
- Kuori tarvittaessa omena ja poista siemenkota. Leikkaa
omena pieniksi kuutioiksi. - Hienonna kala kulhossa haarukalla. Lisää omenakuutiot, rae-
juusto, pesto, jogurtti ja sokeri. Sekoita. - Aseta 2 rieskaa työlaudalIe. Laita jokaiselle rieskalle 4 juustoviipaletta. Lusikoi juuston päälle kalaseos. Nosta kunkin rieskan päälle toinen rieska. Taputtele päältä kädellä, jotta täyte “tiivisty” hiukan.
- Kuumenna pinnoitettu paistinpannu keittämällä siinä hetki vettä. Kaada vesi pois ja kuivaa pannu talouspaperilla.
- Nosta leivät pannulle ja painele lastalla. Alenna lämpöä puoleen. Paista 2-3 minuuttia ja käännä leivät. Paista toiselta puolelta sen verran, että leivät
kuumenevat, noin 3 minuuttia. - Leikkaa leivät veitsellä tai saksilla neljään osaan. Tarjoa salaatin kera.
1.6 kg CO2 ekv
- Energia 414 kcal/annos
- Rasva 16.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
- Proteiini 29.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 45.9 g
- Sokerit 6.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 1063.6 mg
- Kalsium 352.4 mg
- Rauta 1.5 mg
- C-vitamiini 8.6 mg
Pääraaka-aineet
-
120 gJuusto, kova pienikoloinen juusto, rasvaa 24-27 %, edam
-
1 tlSokeri
-
30 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
10 gPesto
-
200 gRaejuusto, rasvaa 1,5 %
-
1 keskikokoinen annos (200.0 g)Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen
-
200 gSilakka, savustettu, itämeri
-
6 keskikokoinen annos (50.0 g)Sekaleipä, lapin pakarin ohrarieskaset, ohrarieska, vaasan