Kesäinen perunasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/09/perunasalaatti_MARTAT_PERUNA_H.jpg
Kesäinen perunasalaatti
Valmistusohje
800 g varhaisperunoita (esim. Siikli)
140 g pekonia
Kastike:
1 prk kermaviiliä (200 g)
2 rkl valkoviinietikkaa
1 ½ rkl (Dijon) sinappia
2 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 chili
1–2 rkl hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
- Pese perunat hyvin ja laita kattilaan kiehumaan noin 10 minuutiksi tai kunnes ovat kypsiä.
- Pilko sillä aikaa pekoni pieniksi palasiksi ja paista pannulla ilman rasvaa rapeaksi.
Siirrä pekonit talouspaperin päälle jäähtymään. - Valmista kastike. Sekoita keskenään kermaviili, viinietikka, sinappi, hienonnetut kaprikset, murskattu valkosipulin kynsi ja silputtu chili.
- Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
- Halkaise kypsät perunat ja laita isoon kulhoon.
- Kaada kermaviiliseos perunoiden päälle ja sekoita hyvin.
- Asettele tarjoiluvadille perunat ja pekoni, ripottele päälle silputtu ruohosipuli.
–
Tarjoile heti.